Projecte Erasmus
 

Estimulació Multisensorial Snoezelen

[resum en català.pdf]

Snoezelen es considera un mètode innovador que té com a objectiu, l'estimulació sensorial gràcies a un entorn únic. Snoezelen utilitza i combina nombroses activitats terapèutiques, educatives i de relaxació que milloren la qualitat de vida i promouen expressament el desenvolupament humà.

El concepte ja es va crear als anys 70 als Països Baixos i la seva difusió és evident a tot el món. Snoezelen es difon, entre altres, per la International Snoezelen Association (ISNA-MSE). El projecte proposat El concepte Snoezelen i la seva inclusió en l'educació universitària es centra en el desenvolupament i expansió de Snoezelen a nivell universitari.

Concretament, el projecte es relaciona amb la inclusió del curs Snoezelen en l'ensenyament d'estudiants d'educació, psicologia, pedagogia i graus de l'àmbit social. L'objectiu principal del projecte és preparar una formació integral, material d'instrucció i pla d'estudis del curs "Snoezelen" a nivell educatiu internacional perquè el curs sigui aplicable també en mobilitat internacional d'estudiants.


Per als objectius de política social i inclusió de persones amb diversitat funcional, actualment és fonamental desenvolupar competències professionals. Les aliances estratègiques del projecte proposat comportaran, a més de resultats relacionats amb la creació d'una formació innovadora d'un curs, una discussió comparativa, experiència i possibilitats d'activitats de recerca científica dels participants. El curs Snoezelen ampliarà les possibilitats d'entrada i sortida d'estudiants de mobilitat, promovent la internacionalització de les universitats. Compartir grans quantitats d'informació sobre Snoezelen és un motor per al desenvolupament posterior dels camps que l'implementen.

Els elements de producció del projecte relacionats amb els seus objectius inclouen:

  • la publicació d'una monografia professional i articles científics sobre el tema Snoezelen i la seva docència;
  • creació d'enregistraments de vídeo i un conjunt d'estudis complementaris de casos pràctics
  • disseny d'una matèria "Snoezelen" per als estudiants dels graus afins.

El grup destinatari és professorat universitari i estudiants. Els resultats de les activitats del projecte afectaran més els futurs estudiants de les assignatures que tindran un curs de nova concepció en els àmbits de l'ajuda a les professions, i els becaris/professors universitaris que poden augmentar la competència professional i mitjan&ccdeilant la cooperació amb socis estrangers amplien els resultats adequats, com articles i publicacions professionals, influint encara més en la teoria Snoezelen.


Universitat de Lleida  |  Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social  |