X Jornades
Maria Rúbies

de Recerca i Innovació
Educatives

Com parlar de la mort als infants
i als adolescents

Experiències, vivències i recerca educativa
 

Facultat de Ciències de l’Educació
15-16 NOVEMBRE 2013

 

JMR.10

Aquesta desena edició de les Jornades Maria Rúbies es proposa abordar des de la pedagogia com explicar la mort en l’àmbit de la infància i l’adolescència.

D’una banda, es vol facilitar als docents eines –experiències i propostes educatives– per treballar aquesta temàtica a l’aula i a l’escola. Tradicionalment, ni l’escola ni les facultats d’educació no s’han ocupat de tractar aquest aspecte de la vida quotidiana amb una mirada, diguem-ne, antropològica, sociològica i psicopedagògica. En aquest sentit, les Jornades seran un espai de revisió de la recerca i la innovació educativa al voltant de la pèrdua i els processos de dol en nens i joves.

Per altra banda, aquestes Jornades volen esdevenir un punt de trobada i diàleg per compartir aquestes inquietuds amb professionals i persones implicades o que treballen en el tema; tot donant resposta a preguntes com: quins recursos i quines metodologies han demostrat ser més eficaços per tractar aquests temes?, o bé, qui assumeix la responsabilitat de vetllar-ho a l’escola?, entre altres.

A més, les Jornades també permetran enriquir la formació inicial de l’estudiantat de la FCE sobre un tema del qual un bon professional de l’educació ha de ser coneixedor. I, sobretot, tindran l’oportunitat de compartir amb experts qualsevol interrogant sorgit al voltant d’un tema tan novedós i que genera certa incomoditat.

 


Universitat de Lleida  |  Facultat de Ciències de l’Educació