UdL - Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social - Fons d'art
 

Teresa Vall Palou

Composició en fusta núm. 205 (Paisatge)
2006
Acrílic damunt fusta
120x200cm.

(Lleida,1951)
Es formà en dibuix i pintura a l'Escola del Cercle de Belles Arts de Lleida, essent deixebla d'Ernest Ibáñez. Completà la seva formació amb tallers i cursos de diverses tècniques de pintura: al tremp, aquarel·la, l'oli i la pintura acrílica; i d'experimentació de materials com la ceràmica, la fusta, o el vidre1.

Des de 1995 ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives a Espanya, França i Alemanya. La seva obra també es pot veure en diversos espais institucionals com la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, la Biblioteca Pública de Lleida i Acció Cultura del País Valencià a València2.

L'any 2008 inaugurà la Fundació Vallpalou, dedicada a l'art contemporani, en la qual es pot veure la seva obra juntament amb la d'altres artistes.

El seu estil pictòric es caracteritza per l'abstracció, la gestualitat del traç i l'experimentació amb les diferents matèries3. També treballa en el gravat, el raku i l'escultura.

En relació a l'obra, l'artista ens explica:

"Reconec a la terra com a origen i inspiració de la meva obra. Les composicions bidimensionals reflecteixen una doble mirada. En primer lloc, cap enfora, amb el paisatge com a font d'inspiració. En segon lloc, cap a dintre, amb escenaris que em conviden a la reflexió.4"

Vall Palou

Referències
1 Nadal Gaya, J. M. (2003) Diccionari de pintors, escultors, gravadors i dibuixants : l'art a la Lleida del segle XX. Lleida: Pagès.
2 Fundació Vallpalou. Currículum. Recuperat de https://www.fundaciovallpalou.org/curriacuteculum.html
3 La Panera. Projecte de territori Javelina. Artistes. Teresa Vall Palou. Recuperat de http://www.lapanera.cat/ca/javelina/artistes?set_language=ca
4 Text enviat per Teresa Vall Palou.


 

Universitat de Lleida  |  Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social  |   26.02.2021